שנים רבות היה נהוג לחשוב שאיבוד שיניים הוא חלקת בלתי נפרד מתהליך ההזדקנות ושבמקדם או במאוחר כולנו נזדקן עם שיניים תותבות . בעשור האחרון ישנו שינוי מגמה. הדרישה לאיכות חיים בגיל השלישי הולכת וגוברת ואיתה גם השיפורים הטכנולוגיים המאפשרים לתת מענה הולם לאוכלוסיית גיל הזהב .
חשוב לזכור כי טיפול באוכלוסיית הגיל השלישי מחייב הכרות מעמיקה עם טכניקות טיפול מתקדמות ,ובנוסף היכולת להתמודד עם המורכבות הנפשית הנלווית לתהליך הטיפול.
ד”ר סטפן שאולוב, בעל ניסיון מוכח בטיפולי שיניים באוכלוסיית הגיל השלישי, מעניק טיפול מקיף, חם וקשוב לצורכי המטופל במגוון בתי דיור מוגן במרכז. במהלך עבודתו, מעניק ד”ר שאולוב טיפולים לדיירים בעלי מערכת חיסונית ירודה, מטופלים סיעודיים ומטופלים ובסיכון גבוה. בנוסף, מרצה ד”ר שאולוב בנושא רפואת שיניים גריאטרית, ומעביר הנחיות לצוותים המטפלים באוכלוסיית הדיור המוגן על פי פרוטוקולים לרפואת שיניים.
השתלת שיניים בגיל הזהב
בקרב מטופלים בגיל השלישי ישנה חשיבות רבה בבדיקה קפדנית של ההיסטוריה הרפואית המגבילה ביצוע פעולה כירורגית יזומה. ברוב המקרים אין כל מניעה מביצוע שתלים, אך לעתים רופא השיניים יבקש חוות דעת של רופא המשפחה המטפל ו\או קרדיולוג. הגיל בפני עצמו אינו מהווה מגבלה, ההפך, אצל מבוגרים, התפקוד הדנטלי תופס יותר ויותר תפקיד משמעותי ופגיעה באפשרות האכילה היא פגיעה חמורה באיכות החיים.
רופא שיניים בגיל השלישי- ביקורת ומעקב
הצורך במעקב הדוק של רופא השיניים הוא חיוני על-מנת למנוע מצבי אי-נוחות והתפתחות של בעיות העלולות לפגוע באורח החיים של המטופל. עם עליית גיל המטופלים בדרך כלל עולה גם הצורך בצריכת תרופות שחלקן עלול לגרום לתופעות לוואי, כאלה שישפיעו על יציבות התותבות. נפיחות של החניכיים או יובש פה עלולים לגרום לתחושה לא נעימה בחלל הפה, ולכן בשלב קריטי זה ישנה חשיבות מרובה לבדיקת חלל הפה על ידי רופא השיניים המטפל שיאבחן את הבעיה וימצא פתרון הולם עבור המטופל.